woensdag 16 maart 2011

Tarot

Voor België: Bel 0903-40408 (€1,5pm) sms TOEKOMST naar 3011(€1,5 pb) 
Voor Nederland: Bel 0909-5010618 (€0,80pm) sms TOEKOMST naar3111(€1,5pb)








Er zijn ongewoon veel verschillende soorten tarot kaarten. 
Om er hier een paar op te noemen :
Madame Lenormand kaartjes,Thothkaarten van Aleister Crowley en zelfs kaarten die de afbeeldingen van de Tarot verplaatst hebben naar Amerikaans-Indiaanse symbolen!
Als individu leggen we een bepaalde relatie met symbolen...  en na verloop van tijd gaan de symbolen voor ons werken. Het is ook niet voor niets dat er zo veel verschillende tarotdecks bestaan, alsof elke tarotist zijn of haar eigen symbolen ontwerpt in de loop van de tijd....
Waar komt het woord Tarot nu precies vandaan? ..
Sommigen beweren dat Tarot van het oude Egyptische woord Ta-rosh komt, dat 'de koninklijke weg' betekent. 
Anderen beweren dat het een anagram is van het Latijnse woord rota, dat wiel betekent - de kaarten symboliseren dan de cirkelgang van het leven, van geboorte naar dood. Weer anderen zijn van mening geweest dat het Hebreeuwse woord Torah, dat wet betekent, de kaarten in verband zou kunnen brengen met de mystiek van de Kaballa. Er zijn er die er een verbastering van de naam Thoth in hebben gezien, de oude Egyptische god van magie en wijsheid.
Het woord Tarot is misschien wel afgeleid van het woord TAR, een Hongaars zigeunerwoord dat 'een spel kaarten' betekent en op zijn beurt weer is afgeleid van het sanskriet woord taru. Overigens is het engelse woord voor zigeuner, gypsy, een oude afkorting van Egyptenaar: egyptian. Ook het woord alchimie komt uit het Arabisch en betekent de kunst van Khemt, of Egypte. Dat Tarot zijn oorsprong in Egypte vindt, is de oudste theorie.









Geen opmerkingen: